Heippa taas!
Olen postannut kymmeniä kertoja keittöstämme käsittelemättä koskaan ruokaa. Ja siihen en ihan syynsä. Keittiö on huone, jossa vietän varmasti eniten aikaa hereillä. Viihdyn keittiönpöydän ääressä seurustellen, lukien tai bloggaillen. Ruokaa laitan useamman kerran viikossa, mutta kuitenkin harvemmin kuin mieheni. Rakastan tuoretta ja huolella valmistettua ruokaa, mutta siitä huolimatta olen aika mielikuvitukseton kokki.
Tuntuu siltä, että sama ruokalista pyörii ja kaupassa tulee ostettua kausituotteita lukuunottamatta aika samanlaisia aineksia. Lapsen vuoksi jokaisenä päivänä on oltava päivällinen pöydässä noin klo 17. Se tarkoittaa sitä, että työpäivän jälkeen ruuan on synnyttävä nopeasti. Pidän myös siitä, että kerralla voi tehdä ruokaa parin päivän tarpeisiin. Edellisen päivän sapuskaa voisi ottaa vaikkapa evääksi töihin. Olen myös huono päättämään ruokalistaa paria päivää pidemmälle ja tässäkin asiassa haluaisin oppia suunnitelmalliseksi.
Auttakaa naista keittiössä! Kerro kommenttilaatikkoon, mitä teillä syödään ja mikä on paras arkiruokavinkkisi? Nyt ei etsitä gourmet-ihmeitä, vaan koko perheelle maistuvaa ja suhteellisen helposti valmistuvaa kotiruokaa. Uskon ja vähän toivonkin, että en ole ihan ainoa arkiruokaa pohtiva ihminen, joten ehkäpä kommenttiboksin ideat päätyvät käytäntöön muuallakin kun Kertun keittiössä.
Kiitos ideoista jo etukäteen <3
0 Kommentti
Käypäs kurkkaamassa ruokablogiani, jos sieltä löytyisi inspiraatiota. Arkistoista löytyy paljon nopeita arkiruokia – samoin sitten niitä viikonlopun hitaampia herkkuja 🙂
Ai vitsi, mä ainakin tulen. 🙂
Kiitos Sini! Ihana blogi 🙂
Sinille kiitokset!! Hyvä blogi 🙂
Samaa mieltä!
Pinaattiletut (voi tehdä aamulla tekeytymään taikinan), uunikasvikset hunajalla lisäksi paistaa vaan broilerin ohutleikkeet, kasvissosekeitto (kokeile joskus laittaa mukaan punajuurta tai maa-artisokkaa) Näistä meillä kaikki tykkää =)
-Anniina-
Kiitokset hyvästä ideasta!
Täällä kans aika mielikuvitukseton kokki, olisi siis kiva kuulla mitä sitä arkiruoaksi keksisi.
Toistuva, Joka viikon herkkuruoat poikien mieleen, tonnikalalaatikko, lasagne ja sosekeitot sämpylöiden kera.
Hyviä ideoita teidän herkkuruokanne! Tonnikalalaatikkoa ei ole tullutkaan laitettua.
Tää on meidän maanantaiklassikko, kun on ihan väsy viikon ekasta työpäivästä ja samalla saa sen viikottaisen kala-annoksen: merilohifile uunivuokaan, päälle suolaa ja pippuria ja smetanaa, reunoille parsakaalia pakastepussista, niidenkin päälle vähän oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria – koko vuoka uuniin 200 astetta n. 20-25 min. Valmista. Niin hyvää. Niin helppoa. Opin tän meidän äidiltä ja itse opetin pikkusiskolle, heillä tästä on vissiin myös tullut suosikki 🙂
Kuulostipa hyvältä, kopioin tämän idean Sinulta. Kiitos 🙂
Menee takuuvarmasti kokeiluun, kiitos Anne!
Minulla on pääperiaatteena, että arkena on 1 laatikkoruoka, 1 keitto ja 1 pastaruoka. Näitä pyörittelen viikosta toiseen. 🙂
Hyvä kiertokulku!
Silikonista tehty höyrykääre on mun salaisuuteni – sillä saa muutamassa minuutissa kypsennettyä mikrossa kasvikset ja jopa kalaa. Höyrykääreessä pehmenneistä kasviksista mulla on tapana surauttaa nopea juuressosekeitto ja viereen tuoretta ruisleipää, namnam näin koleana vuodenaikana. En itse syö lihaa, mutta lihistimiehelleni pyöräytän nopean ja täyttävän pastan kas näin: keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko pannulle vähän sipulia, lisää kaveriksi tihisemään kanasuikaleita ja hieman pienittyä pekonia (pekonin sijaan voi laittaa vaikka paprikaa tms. nopeasti kypsyvää kasvista) ja kun nämä ovat kypsyneet, sekaan sulatetaan purkillinen maustettua tuorejuustoa. Valmista tulee n. 15 minuutissa. Samoin sukkela on kinkkukiusaus: tarvitaan vaan palvikinkkua, joka suikaloidaan (esim. jyväskyläläisenä voin vinkata Tiituspohjan palvarin kalkkunoita ja kinkkuja, kuulemma herkkua ja mikä parasta, läheltä!), perunasipulisekoitus ja kermaa. Nämä sekaisin vuokaan, maustetaan ja uuniin n. 40 minuutiksi. Ja sit kaupan pakkasessa on hyviä valkosipulikermaperunoita, ne kun laittaa kerman kanssa laakeaan vuokaan ohueksi kerrokseksi ja paistaa niiden kypsyessä vaikka jauhelihapihvit on nopsa ja täyttävä sapuska valmiina! Samoin nopeita ovat erilaiset risotot ja mac’n’cheese, reseptejä löytyy netistä pilvin pimein. Toivottavasti näistä joku voisi olla teillä mieluinen!
Voi suuri kiitos! Ihania vinkkejä!
Oma nopea suosikkini on risotto: risottoriisi (tavallinen riisi ei kelpaa – kuivahtaa) kuullotetaan voissa kattilassa, sekaan vettä ja pari lihaliemikuutiota. Sillä aikaa kun riisi kypsyy ruskistan jauhelihan. Jauhelihan voi maustaa oman maun mukaan, meillä yleensä perus jauhelihamauste. Riisin sekaan kypsymisen loppuvaiheessa vielä herne-maissi-porkkanaa pakkasesta ja lopuksi jauhelihat ja soijakastiketta samaan kattilaan. NAM!
Kiitos A!
Täältä löytyy myös yksi ruokablogi, toivottavasti löytyy vinkkejä 😉
http://www.countryliving11.blogspot.fi
Kiitos, pitääpä tutustua!
Ihan samat ongelmat. Vielä kun on kaksi ronkelia ruokittavana. Yritän kerran kuussa opettaa syömään jotain uutta. Nyt yritän munakasta. Helppoa, nopeaa ja kaikki jääkaapissa sopii täytteeksi
Munakas on kyllä helppo ja hyvä!
Kirjoitin juuri aiemmin tänään pitkästä aikaa ruokapostauksen ja kun näin tuon sun basilikakuvan niin tämä on kyllä nappiresepti sulle: http://elamankevatta.blogspot.fi/2013/11/mantelipesto.html 🙂
Kiitokset vinkistä!
Kinkkukiusaus on helppo ja nopeakin, ellei tee kovin syvään vuokaan. Perunasuikaleet valmiina tai sit keittää perunoita normaalia enemmän edellisenä päivänä niin ne saa nopeaa viipaloitua! 🙂 Myös keitot on nopeita ja itse tykkään riisi kanaohra vuoasta! 🙂
Kanasuikaleet, vesi+ kanaliemikuutio ja creme fraichea, riisiohra- sekoitusta, hernemaissipaprikaa ja fetaa paljon… Oi on nam! 🙂 Nää kaikki vaan siis uunivuokaan raakoina ja uuniin n. tunniksi… Helppoa eikä tuu ylimääräistä tiskiä! :))
Heli
Unohdin myös vinkata, että kokoiles tehdä perinteinen makaroonilaatikko munamaidon sijaan lihaliemeen ja koskenlaskijajuustoon! 🙂 Taivaallisen hyvää ja paljon pehmeämpää, kuin munamaitoon tehty. Makaronilaatikkokin maistuu taas paljon paremmalta ja vielä jos sekoittaa joukkoon mexican ketsuppia perinteisen sijaan.. niin ei maistu ihan samalta! 🙂
Meillä kovasti on myös tykätty kananuudeli wokista. Kanaa, mausteita, itämaisia wok- kasviksia ja nuudeleita sekä cocos-lime kermaa hieman sekaan…:) Nopeita arkiruokia, mutta kelvannut meillä! 🙂
Heli
Mahtavia arkiruokavinkkejä, kiitos Heli <3
Tein joskus vähän aikaa sitten meidän ruokaviikko (vai mikä sen nimi nyt olikaan..)-postauksen.
Meillä koko perheen herkku (ja nopea!) on pennebasilico (ite keksitty nimi :D). Penne-pastaa paketillinen ja toiseen kattilaan basilico-tomaattimurska (vai mitä se on..oon tosi huono näissä :D) ja sekaan oman mielen mukaan vaikka valkosipulia yms. Lämmitetty basilico-kastike sit vaan kypsän pastan kans sekaisin ja PALJON juustoraastetta päälle. Nam!
Ja varmasti tän joku on jo ennen meitä keksinyt,mutta onhan se hyvää!
Nam, kiitos vinkistä!
Hih, just tänään postasin ruokaohjeen :)! Käy kurkkaamassa blogista helppo pastaresepti.
Tänään ostin tähän tarpeet eli kokeiluun menee! Kiitos!
Heippa Kerttu! Kuinkas tämä kuulostaa niin tutulta, joten sori mulla ei ole laittaa kehiin makaronilaatikkoa tai nakkisoppaa kummempaa vinkkiä (mieheltä saattaisi meilläkin jokunen vinkki löytyä..), mutta sen sijaan jätin sulle haasteen blogiini :)! Jään notkumaan linjoille, josko meidänkin arkimenuulle löytyisi jotain uutta ihmeteltävää ;)!
Kiitos haasteesta! Ja täällä on ihan mahtavia ruokavinkkejä vaikka kuinka paljon!
Meillä neiti haluais aina ”tinaattikeittua” 🙂 Teflon-kattilaan 6rkl voita (sulatetaan), sekaan 1dl vehnäjauhoja (sekotellaan &pyöritellään), 1l maitoa lisätään parissa erässä ja sekotetaan (tässä vaiheessa pittää vähä kiehahtaa, että keiton pohja paksuuntuu), mausteet sekaan (vähä suolaa, valkopippuria, muskottipähkinää josta tulee keittoon hyvä maku ja pikkusen sokeria), pari pussia a’150g kotimaista pakastepinaattia sekaan. Sitte vaan kuumennellaan ja keitellään pienellä lämmöllä. Keitto valmistuu parissakymmenessä minsassa, joten sopivasti ehtii kaupan valmiit pakastekarjalanpiirakat valmistua uunissa 🙂 Toinen helppo & nopea ruoka: tomaattinen jauhelihakastike. Oman maun mukkaan sipulia & valkosipulia pilkotaan ja kuullotetaan pannulla, perään jauheliha paistumaan (maustaminen oman maun mukaan, meillä yleensä suola, pippuri, paprikajauhe, chili & chipotle-tabasco), ku jauheliha on ruskistunu perään yrtti-tomaattimurska-purkki ja vähä vettä, pieni kiehautus ja lautaselle esim spagetin kans.
Kiitoksia Leijonaemo! 🙂
Paras arkioivallus Syhinän päivällispöydässä on pakastekasvikset, on ihan ok käyttää joskus valmista. Kaikki sopat syntyvät alle puolessa tunnissa jos kasvikset laittaa pakasteesta. Kaupan pakastealtaassa on tosi hyviä settejä, jossa kasvikset on isoja ja ihan maukkaita. Nakki-, jauheliha-, kala- ja kanakeitot ovat meillä peruskiirearkiruokaa 🙂 (Kanakeittoon lime-kookos-makukerma tai kalakeittoon koskenlaskijasulatejuusto ja tulee aina eri fiilis.)
Kiitos Syhi! Joskus on tosiaan ihan hyvä oikaista 🙂
Keitetty pasta,joukkoon paistettu kana tai jauheliha, pilkottua tomaattia ja päälle mustapippuri- tai juustokermaa.
Väli- tai iltapalaksi salaatin kera suolaista pannukakkua. Pellille kinkkusuikaleita/ meetwurstia/pekonia,juustoraastetta,päälle pannukakkutaikina,mausteeksi tarvittaessa suolaa ja pippuria
Kiitos hyvistä ideoista! Nam 🙂
Meillä syödään todella paljon keittoja. Ovat helppoja, maistuvia; maistuvat tuolle meidän pienimmällekin sekä variaatioita on vaikka kuin. Blogissani jaoin juuri kurpitsakeiton ohjeen, lisäksi sieltä löytyy ohjeet maa-artisokkakeittoon, bataattikeittoon, porkkanakorianterikeittoon … Lisäksi currylla maistettu siskonmakkarakeitto on meidän iiiihan suosikki. Täytyykin jakaa joku kerta senkin ohje. 🙂 (sose)keittojen lisäksi vannon uuniruokien nimeen. Esim. salvialla ja sitruunalla maustetut paahdetut perunat ja erilaiset uunijuurekset ovat niiiin hyviä ja helppoja.. Toki kalaa ja/tai erilaisia lihoja kyytipojaksi vaihdellen.
Tällaisiin meillä on enemmän siirrytty mm. pastojen sijaan. Helpompi tehdä isoja satseja etukäteen & myös pakastaa. Harjoittelen tulevaa työarkea varten tätä kerralla-koko-arkiviikon-ruoat-valmiiksi. Ai niin, linssit muuten ovat kiva uusi vaihtoehto jonka olen vasta nyt löytänyt esim. salaatteihin ja lisukkeeksi pastan/riisin/perunan sijaan.. Kannattaa kokeilla jos ei ole vielä ”peruskauraa” kotikeittiössänne.
Kiitos vielä tästä postauksesta, nytpä käyn innolla kommenttien kimppuun hakemaan lisää inspiraatiota omaankin arkikokkailuun. 🙂
Kivaa loppuviikkoa Kerttu!
M
Kiitoksia vinkeistä! Keittoja voisikin tehdä enemmän. Mukavaa viikonlopun alkua myös sinne!
Heipsan! Meillä laitetaan myös paljon ihan perusruokaa, itse tehden kotona. Emme suosi puolivalmisteita vaan tehdään mieluummin ihan alusta alkaen itse. Arkiruoka saa olla mieluummin nopeasti valmistettavaa. Aina joskus tulee ideoille totaalinen stoppi, tuntuu ettei keksi mitään uutta ja kaikki on vain tylsää ja samaa apetta. Vinkkinä sellainen, että joskus olen saanut apua ”ruoanlaitto-tylsyyden” taittamiseksi Maku-lehden ruokalistasta. Ainakin taannoin tuossa lehdessä oli aina sellalinen viikon-kahden ruokalista valmiiksi ideoituna. Kivasti vaihtelevaa ruokaa ja vinkkejä siitä, miten edellisen päivän ruoanlaitto voi tuottaa aineksia jo seuraavan päivän ateriaan. Ja epäileville tuomaksille huomiona että tämä ei nyt sitten ole mikään maksettu mainos, vaan ihan aidosti olen tyytyväinen kun sain lehdestä apua. Joten minun vinkkini arkiruokaosastolle on Maku-lehden reseptit. Mukavia päivällishetkiä toivottaen,
Ritutiina
Kiitos paljon! Pitääpäs tutustua tuohon lehteen.
Tässä ainakin yksi helppo ja oma suosikki ruoka! Lohipastaa, johon tulee itse pastan lisäksi lohisuikaleita, basilikaa, kermaa, kirsikkatomaatteja, punasipulia ja maustettua tuorejuustoa + pippuria. Älyttömän hyvää, lohi paistuu pannulla pastan kiehuessa samalla, puolitetut tomaatit sekä silputtu sipuli + kerma vaan pannulle! 🙂
Hyvä idea, kiitos! Kokeillaan varmasti 🙂
Supernopean ja superherkullisen pestopastan resepti täältä:
http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/09/paivan-pasta.html
Ihan ykkössuosikki meidän perheessä!
Pehmeä avokadokeitto syntyy myös nopeasti:
http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/10/tico-taco-tequila-fiesta-mexicana.html
Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nams!
Kiitos herkullisista ideoista!
Ota ruokalistalle punaiset linssit. Helppoa, nopeaa ja halpaa syksyruokaa. Erilaisiin keittoihin ja muhennoksiin löytyy kyllä ohjeita netistä. Meillä aluksi perhe vierasti linssejä, mutta on oppinut syömään.
Sitten punajuuripasta, ostat pussillisen punajuuria (ei siis etikka), kuorit ja raastat ne karkealla terällä. Kuulostaa kamalalta hommalta, mutta ei ole 🙂 Laitat pastaveden kiehumaan. Kuullotat pannulla paloitellun sipulin, sitten nakkaat raastetut panajuuret joukkoon, kuullotat hetken. Lisäät pannulle vettä, niiin että punajuurimössö peittyy, maustat suolalla, mustapippurilla, timjamilla ym. yrteillä ja annat hautua pastankeiton ajan. Sitten vielä punajuuren joukkoon purkillinen ranskankermaa. Lopuksi sekoitat kypsän pastan ja punajuurikastikkeen, saat upean värisen pastan, jonka päälle voi juhlahetkenä ripotella sinihomejuustoa, arkena syödä sellaisenaan. Tästä syntyy iso satsi, joten jää huomisellekin lämmitettäväksi. Toinen punajuuriruoka syntyy, kun paistetun jauhelihan joukkoon lisäät raastettua punajuurta ja vettä ja hauduttelet tästä kastikkeen.
Uunijuurekset on myös lasten herkkua.Perunaa, palsternakkaa, porkkanaa ehkä bataattia. Öljyä, musteita ja uuniin…Helppoa.
Suurkiitos sinulle vinkeistä!
http://elinamaista.blogspot.fi/2013/09/kukkakaalia-parsakaalia-ja-porkkanaa.html
Kukkakaali-parsakaali-porkkanasosekeitto, helppoa ja nopeaa 😉
Kiitos, pitääpä kokeilla!
http://www.valio.fi/reseptit/espanjalainen-munakas/
Lisää ohjeeseen kasviksia niin on namia!
Hei ja kiitokset tästä!
Valion sivuilta voi tilaa ruokalistan, joka tulee sähköpostiin aina sunnuntaisin. Ja mitä parasta, se on ilmainen.
Mun hyvä ystävä, jolla on 3 lasta, koti aina siisti, tekee johtajan töitä, samoin mies ja on vielä aivan ihana ihminen. Hän on monessa asiassa etsinyt mennyt ongelman juureen ja ratkaissut miten homma käy nopeammin. Heillä on 5 viikon ruokalista ja joka viikko on joku ruoka mistä joku lapsista tykkää tosi paljon. Ja aina sunnuntaisin syödään kalaa, jonain tiettynä viikonpäivänä on aina keittoa jne.
Sanoi että tekee aina sunnuntaisin tilauksen lähikauppaan, käy läpi mitä kaapeissa on ja mitä puuttuu, tilaa koko viikon ruuat kerralla ja ne tuodaan maanantai-iltaisin. Maanantain ruoka on aina pakkasessa valmiina, joka otetaan sunnuntaina sulamaan. Loppuviikosta pitää hakea vain pientä täydennystä ja sunnuntaisin haetaan kala.
On tehnyt tätä jo monta vuotta ja homma toimii. Ja ei sorru ikinä ostamaan mitään uusia keksejä tai vst.
Kiitos, tämäpä hyvä vinkki! Ihanan organisoitua tuo ystäväsi toiminta. Minä taidan olla vähän liian suurpiirteinen tuohon, vaikka kyllä ihailen tapaa hallita ruokataloutta. Mutta voisin kyllä erityisesti ottaa oppia usemaan viikon ruokalistan suunnittelusta 🙂
Mitä tänään syötäisiin ohjelmasta saa hyviä ruoka-ohjeita, jotka valmistuu nopeasti. Nettisivuilta löytyy paljon reseptejä nopean arkiruoan valmistukseen. Suosittelen!
Tässä yksi tosi helppo ruokaohje. Laita lohifilee vuokaan ja peitä reilusti valmiilla teriyakikastikkeella. Laita uuniin n. 20-25 min 225 C. Perunat kiehuvat valmiiksi siinä samassa ajassa ja jos käytössä on kerroskattila niin höyrytät samalla helposti pakastekasvikset lisukkeeksi.
teinpä tuossa itse töihin yöpalaksi munakasrulla,on muuten helppoa ja nopeaa
6 kananmunaa
6dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
suolaa,pippuria ja vähän sulatettua voita
paista uunissa 225 kunnes kypsä
sillä välin pannulle sipulia,pekonia jauhelihaa/ kinkkusuikaleita,jotain vihanneksia mitä sattuu löytymään
levitä paistos kypsän munakkaan päälle,pyöritä rullalle ja ripottele päälle juustoraastetta.Vielä hetki uunissa kunnes juusto sulanut ja wot siinä on tuhti annos hyvää ruokaa koko perheelle.
Täytteeksi voi laittaa mitämielii tuo vain yksi esimerkki.
Meillä arkea helpottaa riittävän napakka, mutta sopivan väljä ruokasuunnittelu, jonka perusperiaatteita ovat variaatio ja vastuunjako aikuisten kesken. Lähtökohtaisesti arkiruokia mietitään ”molemmat keksii pari-kolme ruokalajia ennen viikkoruokaostoksille lähtöä”-periaatteella, jonka toinen kulmakivi on seuraava: vähintään yksi kalaruoka, liharuoka, kasvisruoka, kalaruoka, yksi keitto, ruokaisa salaatti, jne. ja näihin hajontaa lisukkeiden (pasta/riisi/peruna/bulgur/jne.) kesken. Ja systeemin kruunaa sen että viikonloppuna jätetään tilaa fiilistelylle, vierailuille, ulkona syömiselle ja take away-aterioille. Siis suunnitellen, arkea helpottaen, ja löysin rantein. Jokunen reseptivinkki voi löytyä multilingualfood-blogistani, joka on viettänyt viime aikoina hiljaiseloa.