kaupallinen yhteistyö: Veke
Joulu on jo ovella ja siksi päätin testata kattausta ja tehdä muutamia helppoja herkkuja valmiiksi. Ajattelen, että hyvä joulu tarjoaa jotain kaikille aisteille. Koristeet ja kauniit kattaukset näköaistille, tuoksut hajuaistille, herkut makuaistille, musiikkia kuuloaistille ja lämpöä ja hellyyttä tuntoaistille. Joulussa ihaninta on sen odotus, minusta ainakin tuntuu, että koko joulukuu on mennyt hurjaa vauhtia.
Toivon, että tästä postauksesta saisi vinkkiä joulukattaukseen tai helppoihin leivonnaisiin, mutta ei yhtään lisästressiä joulun tekemiseen. Omannäköinen joulu on juuri oikeannäköinen joulu.
Tässä kattauksessa on kotimaisen sisustuskauppa Veken valikoimaa. Kaunis pöytäliina luo juhlavuuden ja tämä Svanefors Tuva-liina on materiaaliltaan pellavaa. Luonnonmateriaalina se sopii sekä arkeen että juhlaan. Kaitaliinat ovat olleet pitkään pois omista kattauksista, mutta nyt halusin sellaisen tuomaan juhlavuutta. Winteria Tuike-kaitaliinassa on kultaista kirjailua ja siksi se sopii jouluun kauniisti.
Ostimme tämä vuonna aidon joulukuusen ja päädyimme upeaan pihtakuuseen. Sen alaoksia piti hieman harventaa, joten sain siitä havuja hyödynnettäväksi kattauksessa. Kukkakaupoista saa myös havuja, jotka eivät varise niin helposti.
Joulukuusen koristeet sopivat kauniisti myös kattaukseen, itse laitoin kolme kultareunaista paperipalloa ja ne sopivat kokonaisuuteen hienosti. Yhteneväinen värimaailma tekee kokonaisuudesta rauhallisen, vaikka elementtejä onkin useampia.
Kurkistetaan seuraavaksi näitä helppoja herkkuja:
Feta-pinaatti – joulutortut
1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 pss pakastepinaattia hienonnettuna
1 pkt fetajuustoa
1/2 tl kuivattua minttua
1/2 tl mustapippuria
ripaus kanelia, jos haluaa jouluisuutta
1 kananmuna voiteluun
√ Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille.
√ Kuori ja pilko valkosipuli kuullota se öljyssä pannulla. Lisää pannulle pinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut ja enin neste haihtunut. Anna jäähtyä.
√ Murenna feta. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.
√ Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja tee neliöiden nurkkiin reunojen suuntaiset viillot. Jaa täyte torttujen keskelle. Sido torttu kulmista tähtitortun tyyliin ja voitele munalla.
√ Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
resepti pirkka.fi mukaillen
Jouluinen tiikerikakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaota
1 dl kevytkermaa
Koristeluun
1 levy valkoista suklaata
tilkka kermaa, niin helpompi sulattaa
√ Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
√ Yhdistä muut kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää kakkutaikinaan vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja kermaa.
√ Ota kolmasosa kakkutaikinasta erilleen toiseen kulhoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
√ Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta voideltuun vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele haarukkaa taikinassa siellä täällä. Näin saat kakkuun kauniit raidat.
√ Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle.
√ Sulata suklaa ja kaada suklaasulaa ronskisti kakun päälle. Koristele strösseleillä.
resepti meillakotona.fi mukaillen
Kauniit kattausastiat tekevät paljon. Tiikerikakun alla on pyörivä marmorinen Maku Kitchenin Lazy Susan-tarjotin. Varsinainen kakkualunen se ei ole, vaan ennemminkin tarkoitettu kylmien ruokien, kuten tapasten tarjoiluun. Alustan voi jäähdyttää pakkasessa ennen tarjoilua, jolloin se pitää ruuan viileänä pidempään. Mutta kaunis se on myös pyöreän kakun alla ja toki kiva, kun kakkua voi vain pyöräyttää eri puolella istuvalle ihmiselle.
Tortut ovat Makun kalanruoto-leikkuulaudalla / tarjottimella, joka sopii pitkän (20 x 50 cm) muotonsa ansiosta erinomaisesti kattaukseen.
Kattauksen kruunaavaat näyttävät Bloomingvillen kynttilät, yhdessä paketissa on kaksi korkeaa kynttilää.
Ikkunaan vielä tähti ja oveen kranssi, näin koti pääsi taas monta askelta lähemmäksi joulun tunnelmaa. Kuusi on vielä koristelematta, siinä on vain valot. Kaunis sellaisenaankin!
Toivottavasti siellä on joulutunnelmat sopivassa nousussa. Minusta tuntuu, että vielä on aika monta asiaa ensi viikolla hoidettavana, mutta aatto on sunnuntaina ja sieltä se tulee vähemmälläkin häsläyksellä. Nyt on ainakin kakkua ja torttua pitämässä energiat ylhäällä!
Tänään sunnuntaina 17.12. tehdyt Veke.fi-tilaukset ehtivät vielä jouluksi. Tarjoukset löydät kootusti tästä.
Lempeää jouluviikkoa kaikille ♥
5 Kommentit
Kiitos herkku- ja kattausvinkeistå, menee testiin!
Kiitos itsellesi kommentista ja mukavaa kuulla, että vinkeistä on iloa!
Kiitos tunnelmalllisesta julkaisusta. Ja houkuttavista vinkeistä. Paljonko kakkuun tulee kaakaojauhetta?
Moikka Tiina! Voi ei, se tieto olikin pudonnut! 2 ruokalusikallista on oikea määrä kaakaota. Korjaan tiedon reseptiin. Ihanaa joulun odotusta sinne!
Onko tuossa seinällä tapetti vai joku paneeli. Kerro, mikä paneeli tai levy,